Gratis Verzending Ma-Vr voor 23:59 = morgen in huis 5679 beoordelingen (9.4) Ma-Vr voor 9:30 = vanavond in huis (sameday € 5,95)

Nummer 1-tip om uw interieur te veranderen in een moderne stijl

Nummer 1-tip om uw interieur te veranderen in een moderne stijl

U houdt ervan of u verafschuwt het, de moderne interieurstijl. Deze stijl is herkenbaar aan de strakke, rechte lijnen, het ontbreken van versieringen en de kleur wit die veelal de boventoon voert. Dit alles dient om zoveel mogelijk ruimtelijkheid en rust uit te stralen. Het gebruik van zwart-, wit- en grijstinten wil overigens niet zeggen dat het gebruik van kleur not done is. Integendeel zelfs. Het aanbrengen van kleurrijke details maakt een modern interieur helemaal af. Denk aan een schilderij aan de wand, eettafellampen of kussens op de bank.

De Bauhaus-school

Waar komt deze moderne stijl eigenlijk vandaan? Waarschijnlijk moeten we ervoor terug naar het jaar 1919, een paar jaar na het hoogtepunt van de Jugendstil. Toen werd het Bauhuis gesticht in Duitsland, een vernieuwende school voor kunstenaars waar modern en praktisch centraal stonden. Studenten kregen er alle mogelijkheid om zich te ontwikkelen op dit gebied. Het doel was om ontwerpen te creëren die geschikt waren voor alle lagen van de bevolking. Het duurde overigens wel even voordat de stijl van Bauhaus echt aansloeg bij deze doelgroep. Het verschil met Jugendstil was dan ook als dag en nacht: van rijk gedecoreerd naar simplistisch en strak, en van kleurrijk naar zwart/wit.

Na een verhuizing van de school en wisseling van directeur, was het Hitler die in 1933 met een verbod voor de studenten kwam om zich nog langer met deze kunstvorm bezig te houden. Dit resulteerde erin dat veel van de kunstenaars uitweken naar Amerika om zich hier verder te ontplooien. In 1940 werden er al pakhuizen in dit land getransformeerd tot luxe woningen in deze stijl. Toen de Tweede Wereldoorlog ten einde was, werden er overal in het land opleidingen gestart die werkten met het lesmateriaal van Bauhaus. Zo verspreidde de stijl zich steeds verder, ook ver buiten de VS.

Modern anno nu

Inmiddels is de moderne interieurstijl populairder dan ooit. Waarom men tegenwoordig vaak voor deze stijl kiest, is vaak omdat het rust uitstraalt. In onze Westerse samenleving is het na een lange dag werken fijn om thuis te komen in een huis waar rust heerst en er ontspannen kan worden. Dat betekent tegelijkertijd ook dat er de voorkeur wordt gegeven aan kamers in huis die allemaal met elkaar verbonden zijn en waar deuren zoveel mogelijk ontbreken. De kleur van de vloer – meestal van parket - dient ook licht te zijn om zo de ruimtelijkheid te benadrukken. Dat geldt ook voor de ramen. Muren maken een ruimte kleiner, ramen juist groter. Gordijnen en andere vormen van raambekleding ontbreken vaak om die reden. Zo kunt u zelfs kleine ruimte optisch groter doen lijken.

Simpelweg vervangen van meubelpootjes zorgt voor heel nieuwe look

Het doel is dus om een interieur te hebben dat praktisch is en alleen het noodzakelijke in is te vinden. Juist dan is het belangrijk dat de meubels díe erin staan, ook op een positieve manier opvallen. Dat betekent niet dat u al uw meubels dient te vervangen, want alleen al door het vervangen van de meubelpootjes van een tafel, kruk of bank creëert u de moderne interieurstijl in een handomdraai. Vernieuwend, speels én voordelig. Kijk eens bij materialen als chroom, aluminium of staal, die naadloos aansluiten bij de moderne interieurstijl.